Home   De Swaef   Activiteiten   Excursies Maatschappijleer

Excursies Maatschappijleer

De sectie Maatschappijleer gaat dit cursusjaar elke donderdagmiddag met een klas op excursie. In het eerste half jaar zijn de 3e klassen Z&W aan de beurt en in het tweede half jaar de andere 3e klassen. Elke klas gaat vier keer begeleid geconfronteerd naar 'de maatschappij'.

Op 7 september jl. was de eerste officiële excursiemiddag. We zijn met klas 3keokz2 naar drie verschillende projecten geweest die ons werden aangereikt door Stichting Present. Leerlingen hebben geschoffeld, geschuurd, spelletjes gedaan met mensen met een beperking en nog veel meer.

Donderdag 21 september zijn we met klas 3bz1 naar de Tweede Kamer geweest. ProDemos (Huis voor democratie en rechtsstaat) heeft een geweldig programma voor ons in elkaar gezet met spellen, een gps-tocht en uiteraard een zitting op de publieke tribune. Dat laatste werd verlengd omdat de leerlingen muisstil zaten te luisteren!

Op 28 september zijn we op stap geweest met de dames van klas 3kz1. Na te zijn verdeeld in drie groepen gingen we op weg. Eén groep ging langs op een inmiddels bekend adres om te wandelen met verstandelijk beperkte ouderen, een tweede groep ging bingoën met bejaarden in Hoogvliet en de derde groep ging onkruid wieden en theedrinken met Tony’s Chocolonely in de kruidentuin van de Rotterdamse Munt.

Donderdag 5 oktober waren de activiteiten weer zeer divers van aard. Er ging een groep koekjes bakken met dementerende ouderen, een andere groep ging de bladeren en naalden aanvegen in de buurttuin van Jos en Bep en de laatste groep ging knutselen en plaatjes draaien met daklozen in de opvang van het Leger des Heils.

Waardevolle middagen voor leerlingen en begeleiders, waarbij we meer over de wereld, elkaar en onszelf hebben geleerd.

Vakgroep Maatschappijleer